Dan före dopparedan!

Julafton imorgon!
Jag var ledig idag och passade på att gå till salongen för att göra mina naglar lite julfina på le Nails som ligger i Allum-Partille.


Fick även köpt mig en julklänning!
Dock ingen röd som jag så gärna ville ha..


 
Efter det var det raka vägen hem, jag satte på Spotify och började förbereda lite inför Julafton.
(Digster  American christmas är ett tips om man vill lyssna på klassiska julsånger)

Jag gjorde bland annat en Janssons frestelse, bra att göra i mindre foliekartonger så kan man frysa in om man vill.
 
Recept på min Janssons



Två foliekartonger ca 10-12 port.

2 kg potatis 
2 brk ansjovis
1 stor gul lök
5 dl grädde
Salt 
Vitpeppar 

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva löken och stek i lite smör.
Skala och skär potatisen i stavar.
Finhacka ansjovisen.
(Spar ansjovis spadet)

Fördela sedan jämnt i de två foliekartongerna genom att 
varva potatis, lök och ansjovis.
Salta och peppra emellan.
(Potatis överst och underst.)
Häll över spadet och grädden.
Gratinera i ugn i 40 min.





Tradition dagen innan jul är uppesittarkvällen med bingolotto och provsmakandet av den nygriljerade julskinkan😊



Och nu innan vi går och lägger oss ställer vi ut en skål med gröt till tomten🎅🏻




God Jul på er fina bloggläsare!

 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Julen
Taggar: Janssons frestelse, jultraditioner