Julköttbullar

Här kommer recept på mina goda julköttbullar!



Jag föredrar att steka köttbullarna i en stekpanna ihop med smör och lite rapsolja för då får de lite mer smak än när man ugnssteker dem.
Lägg de gärna i folieformar och frys in.
Ta sedan fram i god tid på julafton och värm i ugnen.



 
Ingredienser ca 50 st
 
1 kg blandfärs 
1/2 dl ströbröd 
2 msk potatismjöl
1 dl grädde 
0,5 dl mjölk
1 tsk salt 
1 msk kalvfond 
1/2 tsk vitpeppar 
1 tsk malen kryddpeppar
1 gullök
1 ägg
Smör
Rapsolja 
 
Gör såhär 
Blanda potatismjöl, ströbröd, mjölk och grädde i en bunke.
Låt det svälla i ca 10 min.
Skala och riv den gula löken på det grövsta på rivjärnet.
Blanda i den rivna löken, kalvfond och kryddorna.
Lägg i färsen och ägget.
Blanda om ordentligt med en gaffel eller med rengjorda händer!
Rulla i lite mindre bollar och stek i smör och lite rapsolja.