Kycklinggratäng med sweet chili sås

I helgen var vi ju bjudna på Halloweenfest i Borås hos några vänner och de bjöd på trerätters.
 
Jag bad om receptet på huvudrätten som var grymt god och superenkel att göra, perfekt när man ska bjuda många!

Istället för rotfrukter i ugn som de hade så kokade jag ris till.
Receptet är till ca 4 pers, gör ni till fler så öka receptet.
 
Ingredienser 4 port.
 
1 kg kycklingfilé 
2,5 dl matlagningsgrädde 
2 dl crème fraîche 
2 msk kikkoman soja
1,5 dl sweet chili sås
2 tsk sambal oelek 
1 tsk maizena
Salt 
Svartpeppar från kvarn.
En nypa strösocker.


 
Gör såhär
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingen i två delar och stek hastigt runt om i en stekpanna.
Salta och peppra filéerna.
Lägg över på en ugnsfast form.
 
Blanda matlagningsgrädden ihop med maizenan och vispa väl.
Häll sedan i crème fraiche, sweet chili sås, sambal oelek, Kikkoman soja, lite salt, strösocker och svartpeppar.
Häll över filéerna och ugnsstek i ca 20 min.
 
Servera med ris, salad eller rotfrukter till