Rimbobullar
Kanelbullar i all ära men jag föredrar faktiskt rimbobullar en aning mer ;)
Swooop sa det bara hemma hos mig efter att bullarna var klara!
Ett bevis på att de var riktigt smarriga då..

Jag hittade ett gammalt recept -urklkipp på dessa goda bullar så nu tycker jag ni ska överraska familjen med härligt nybakta rimbobullar!
Ingredienser
25 gram jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
200 gr rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vanijsocker
6 dl vetemjöl
Fyllning
100 gram smör
3 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Garnering
1 uppvispat ägg
1,5 dl florsocker
1 msk vatten
Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken.
Rör om tills jästen löst sig.
Skär smöret i små fyrkanter och blanda i
med de övriga ingredienser i bunken tills det blir en jämn deg.
Kavla sedan ut degen på ett mjölat bord till ca 40x40 cm.
Skär sedan i fyrkanter 8x8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en liten klick i mitten på varje fyrkant.
Vik ihop alla hörnen över fyllningen och tryck ihop försiktigt.
Lägg bullarna i aluminiumformar och ställ på en plåt.
Låt de sedan jäsa under en bakduk i två timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägget och pensla bullarna.
Grädda I mitten av ugnen I ca 8 min.
Ta ut bullarna och låt de svalna av.
Blanda sedan florsocker och vatten och häll sedan glasyren över bullarna.
Låt det sedan stelna.
Ät och njuuut!



Gott!