Ciderkyckling

Ingredienser ca 4 port.
1 färsk kyckling
1 gul lök
1 rödlök
1 st äpple
Soya
Salt
Malen vitpeppar
Cidersås
1 flaska eller burk äppelcider (ca 33cl)
1 dl vatten
Ca 1 dl sky från kycklingen.
3 msk smör
3 msk vetemjöl
1 kycklingbuljongtärning
1,5 dl grädde
1 tsk torkad Dragon
2 tsk soja
Salt
Vitpeppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och dela lök och äpple i klyftor.
och fyll sedan kycklingen med det.
Det som blir över lägg runt om i en ugnsfast form.
Lägg kycklingen i formen och salta och peppra runtom kycklingen.
Ringla över lite soya.
Stek i ugn i ca 50-60 min.
Vänd kycklingen efter halva tiden.
Sås
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ner mjölet.
Häll över cidern och vispa om.
Spä med skyn från kycklingen och vatten.
Lägg i buljongtärning, Koka upp under omrörning så mjölsmaken försvinner.
Sänk värmen och tillsätt grädden, dragon, lite vitpeppar och soyan.
Låt sjuda.
Servera med potatis till.





