Morots och solrosbröd


Saftigt och gott bröd som ska kalljästa i minst tre timmar. 
Saftig i mitten fast med hård skorpa ovanpå.
Detta bröd passar utmärkt att doppa i soppan, till frukost eller kvällsmackan😋



Ingredienser 2 limpor
 
1 pkt jäst 
5 dl kallt vatten 
1 dl olivolja
1 msk honung
1 msk salt
2 finrivna morötter 
ca 10 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor 
1/2 dl linfrön
 
Gör såhär
 
Rör ut jästen i det kalla vattnet.
Tillsätt olivoljan, salt, honung och mjölet.
Lägg i de rivna morötterna och arbeta ihop till en deg. (gärna i en köksassistent)
Tillsätt lite mer mjöl om degen känns för lös.
Degen ska lossa i kanterna.

Lägg i solroskärnor och linfrön.
Arbeta ytterligare i några min.
Låt degen jäsa i bunken med plastfolie i kylskåp i ca 3 timmar.
Forma sedan degen till 2 st limpor och jäs i ytterligare 1 tim i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bröden med lite kallt vatten precis innan de ska gräddas i ugn i ca 30 min.







 
0 kommentarer publicerat i Bröd
Taggar: bröd med morötter i, kalljäst bröd, morots och solrosbröd, saftigt bröd