Gino med hemmagjord vaniljglass

Hej!
 
Gino, en åttiotalsklassiker till efterrätt och faktiskt en utav mina favvo desserter :)
Det här åt vi till kvällsmat igårkväll efter vi buggat.
Vaniljglassen gjorde jag dagen innan...
 
 
 


Vaniljglass:
 
1 vaniljstång
1,5 dl socker
3 dl grädde
3 dl mjölk
4 st äggulor
 
Gör såhär:
 
1. Dela vaniljstång på mitten och skrapa ur vaniljfröna. Häll grädde, mjölk, vaniljfröna och vaniljstången i en kastrull. Koka upp, ta ur stången och ställ sedan åt sidan.
2. Vispa sedan äggulor och socker poröst. Vänd sedan ner äggsmeten i mjölkblandningen i kastrullen. Låt allt sjuda upp försiktigt under omrörning tills det tjocknat lite. Låt sedan glasskrämen svalna i kylen.
3. Häll över smeten i en glassmaskin och låt den gå tills den är klar. Eller häll över i en plastbytta med lock och in i frys i ca 4 timmar. Viktigt är dock att röra om i glassen var 30:e minut de första två timmarna för att minska iskristallerna.
 
Bra om man har en sådan här glassmaskin hemma!

Gino
 
3 bananer
3 kiwifrukter
1 pkt jordgubbar, (låt tina först om de är frysta)
150 gr vit blockchoklad
 
Gör såhär:
 
1Sätt ugnen på 200 gr. Riv den vita chokladen grovt. Ställ sedan i kylen.
2.Skiva frukterna och lägg i en ugnsform.
3.Strö över chokladen och värm i ugn i ca 10 min tills chokladen smält och fått lite färg.
 
Visa fler inlägg