Fläskfile med gorgonzola och grönsaker LCHF

Hej!
 
 
 


Ingredienser 4 port.
 
500gr fläskfile
1 hackad gullök
1 pkt gorgonzola 200 gram
1 msk kalvfond 
1 dl vatten
2 dl grädde 
Maizena
 
1 färsk broccolibukett
2 rödlökar
2 nävar Haricoverts
2 msk kikkoman soja
1/2 dl vatten
Salt
Svartpeppar
 
Gör såhär
Putsa och skiva fläskfilen i cm tjocka skivor.
Stek filebitarna i en stekpanna i lite smör, salta och peppra.
Lägg upp bitarna på ett hushållspapper.
Stek den hackade gullöken i en gryta/kastrull.
Häll över vatten och grädde och koka upp.
Häll i kalvfond och smula ner gorgonzolan.
Låt småputtra tills osten smält.
Salta och peppra efter smak.
Lägg i file bitarna i såsen och låt de bli genomvarma.
 
Dela boccolibuketten i mindre bitar.
Skär rödlöken i skivor.
Stek löken och broccolin i lite smör.
Lägg i haricovertsen, salta och peppra och häll över sojan och vattnet.
Låt grönsakerna småputtra tills det mesta utav vattnet kokat bort och grönsakerna blivit lite mjuka.
Servera ihop med köttet och såsen.
 
 
Bon appetit!
 
 
 
 
Visa fler inlägg