Köttfärslimpa med bacon

Hej!

Köttfärslimpan blir betydligt saftigare och godare med lite bacon lindat runt om.


Ingredienser 4 port.


700 gr köttfärs
1 stor gullök
1 äggula
1/2 dl ströbröd
2 msk potatismjöl 
1,5 dl mjölk 
1 tsk salt
1 tsk örtsalt (herbamare)
1/2 tsk malen vitpeppar 
1 pkt bacon 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 gr. Blanda ströbröd, potatismjöl, salt, örtsalt, vitpeppar och mjölk i en bunke.
Låt svälla ca 10 min.
2. Riv löken grovt och blanda ner. Blanda sedan ner färsen och ägget. 
3. Smöra en ugnsform och lägg i färsen. Forma till en limpa. Lägg sedan på baconet.
4. Låt stå i ca 40 min i ugnen.




Servera med potatis, brunsås, lingon och ättiksgurka!