Lax och Romtårta
Jätte god tårta som ni kan överraska era gäster med nu till midsommar!


Ingredienser 8-10 pers.
200 gr kavring
75gr smör
Fyllning:
3 gelatinblad
200 gr kallrökt lax
75 gr röd stenbitsrom
200 gr Philadelphia ost
250 gr kesella naturell 10%
3 dl crème fraîche
3 msk riven pepparrot
1/2 dl finhackad dill
2 msk citronsaft
Garnering:
250 gr kallrökt lax
1/2 lime
1/2 citron
Dillvippor
Gör såhär:
1. Skär av kanterna på brödet och kör i en matberedare till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med avtagbar kant.
2.Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5-10 min. Strimla laxen i små bitar. Blanda Philadelphia ost, crème fraîche, kesella, pepparrot, dillen och citronsaften.
3. Krama ur gelatinet från vatten och smält det ihop med ca 1 dl utav fyllningen. Rör sedan ner detta i resten utav smeten. Blanda noga. Vänd sedan ner laxen och rom.
4. Lägg fyllningen på bottnen och släta till ytan. Täck med plastfolie och låt tårtan stå kallt i minst 5 timmar. Det går även att frysa.
5. Garnera inför serveringen med laxskivor som är ihoprullade som rosor, citron, lime och dill.