Rabarber & Jordgubbskaka med vit choklad

Nu är det säsong för jordgubbar och rabarber.

På våra små ynkliga rabarber som kom upp i våran trädgård i år gjorde jag en jätte god mjuk kaka. Jag köpte även färska jordgubbar i affären som jag hackade och lade i.


Ingredienser:

3 ägg
2dl socker
3 dl vetemjöl
3 rabarberstjälkar
250 gr färska jordgubbar
150 gr vit choklad
Smör
Pärlsocker

Gör såhär:

1.Sätt ugnen på 220 gr. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Vänd sedan i mjölet och blanda ordentligt.
4. Skölj jordgubbar och rabarbern och skär i mindre bitar.
5.Häll smeten i formen och lägg i rabarber och jordgubbarna. Strö över lite pärlsocker.
6.Riv över chokladen och hyvla över smöret.
7. Grädda i ugn ca 30 min.