Björnbärscheesecake
Hej!
Som jag skrev igår så hade jag något spännande i ugnen, nämligen en björnbärscheesecake!
Jag exprimenterade mig fram och det blev riktigt lyckat!
Varsågoda, här kommer receptet på min goda björnbärscheesecake som jag för ovanlighetens skull inte gjorde rund utan rektangulär.

Ingredienser ca 10 bitar:
Botten
I pkt digestivekex
150 gr smält smör
Björnbärstopping:
2 pkt frysta björnbär
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 msk maizena
1 1/2 msk vatten
Cheesecakefyllning:
300 gr Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1/2 dl crème fraîche
4 ägg
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 gr.
2 Smöra en form ca 20x30 cm. Lägg på ett bakplåtspapper och tryck till så det fastnar ordentligt.


3. Mixa digestivekexen i en matberedare eller med en mortel så att de blir till smulor.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i formen och ställ i kylen medans fyllningen görs.



4. Häll cream cheese i en bunke. Tillsätt sockret och vaniljsocker. Vispa tills allt blandat sig. Blanda sedan ner crème fraîche. Vispa ner äggen, ett i taget och häll sedan smeten över kexbotten. Grädda i ugnen i ca 45 min. När halva tiden gått sänk värmen till 175 grader.




5. Häll björnbären i en kastrull. Häll i vattnet och sockret. Värm tills sockret löst sig och björnbären mosat till sig lite. Häll maizenan i en lien skål och blanda med 1 1/2 msk vatten. Koka upp björnbärsblandningen och vispa ner maizenan i blandningen. Låt småputtra lite tills det tjocknat.


6. När cheesecaken är klar i ugnen låt både den och björnbärskrämen svalna något.
7. Smeta sedan över krämen på cheesecaken och ställ i kylen minst en timma. Skär upp bitarna i små fyrkanter.

Snyggt! Så här ska det se ut!


Lycka till!
Ser ju hur gott ut som helst!