Sallad med rostad butternutpumpa
Hej!
Vad sägs om lite butternutpumpa som nyttig Halloweenmat ikväll?

Ingredienser ca 4 port.
1 st butternutpumpa
2 dl riven parmesan
1 liten påse pinjenötter
100 gr smält smör
Blandad sallad i påse
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 gr. Skär bort botten och toppen på pumpan. Skär bort det hårda skalet med en kniv. Dela på pumpan och kärna ur. Dela sedan i mindre fyrkanter.
2.Lägg bitarna i en ugnsform och häll över det smälta smöret. Strö över lite flingsalt. Stek i ugn i ca 20 min tills pumpan fått lite färg och blivit mjuk.
3. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått lite färg. Lägg salladen i botten i en djup tallrik eller skål. Lägg på pumpabitarna och strö över riven parmesan och pinjenötter. Strö ev på lite mer havssalt och några tag med pepparkvarnen.








Så attans höstligt och gott!