Sallad med rostad butternutpumpa

Hej!

Vad sägs om lite butternutpumpa som nyttig Halloweenmat ikväll?


Ingredienser ca 4 port.


1 st butternutpumpa 
2 dl riven parmesan 
1 liten påse pinjenötter 
100 gr smält smör
Blandad sallad i påse
Havssalt
Svartpeppar från kvarn

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 gr. Skär bort botten och toppen på pumpan. Skär bort det hårda skalet med en kniv. Dela på pumpan och kärna ur. Dela sedan i mindre fyrkanter.
2.Lägg bitarna i en ugnsform och häll över det smälta smöret. Strö över lite flingsalt. Stek i ugn i ca 20 min tills pumpan fått lite färg och blivit mjuk.
3. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått lite färg. Lägg salladen i botten i en djup tallrik eller skål. Lägg på pumpabitarna och strö över riven parmesan och pinjenötter. Strö ev på lite mer havssalt och några tag med pepparkvarnen.









Så attans höstligt och gott!