Pepparlax med dill & gurkyoghurt

God morgon!
 
Här kommer ett litet middagstips till er.


Ingredienser 4 port:
 
4 portionsbitar lax
citronpeppar
Salt
Smör att steka i
 
Gurkyoghurt:
 
2 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk örtsalt
1/2 skalad och urkärnad gurka
1/2 dl finhackad färsk dill
Saft och skal från 1/2 lime
 
Till severing:
 
Råstekt potatis och broccoli
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200 gr. Skala och skiva potatisen i lite tjockare skivor. Salta och krydda gärna med lite vitlökspulver.
2. Stek i rikligt med rapsolja. Låt potatisen efterstekas i ugn tills de är klara.
3. Blanda samman allt till gurkyoghurten och ställ i kylen.
3. Salta och peppra laxen. Stek i rikligt med smör i en stekpanna tills de är klara.