LCHF fiskgratäng med pepparrot & blomkålsris

Hej!

Ett litet middagstips!
God fiskgratäng med massor utav färsk pepparrot i och toppad med mycket parmesanost :)



Ingredienser 4 port.

1 färsk blomkålshuvud
600 gr torskfile (helst färsk)
1 dl riven färsk pepparrot 
175 gr philadelphiaost med pepparrotssmak
2 dl grädde 
2 msk fiskfond 
Saft och rivet skal från 1/2 citron 
Parmesanost 
Citrontimjan
Salt och vitpeppar efter smak o tycke

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fisken i mindre bitar och lägg i en smord ugnsform.
Pressa över citronsaft och salta.
Blanda grädde, philadelphiaost, riven färsk pepparrot, fiskfond, rivet citronskal vitpeppar och salt i en bunke.
Häll blandningen över fisken, strö sedan över rikligt med riven parmesanost.
Gratinera i ugnen ca 20 min.

Riv blomkålen på det grövsta på rivjärnet.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
Häll i blomkålen och koka i ca 3 min.
Garnera fisken med citrontimjan.





                    Smaklig måltid