Stekt fisk med citronsås

 
Här kommer en fiskrätt med en mild citronsås till som passar hela familjen!

 
Ingredienser 4 port.
 
600 gr Vit fisk
1 citron
1 liten brk lätt crème fraîche 
1 dl vatten 
2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning 
Citronpeppar
Malen vitpeppar
Salt
Maizena
Potatis
Färsk sparris

 
Gör såhär 
 
Tvätta citronen.
Riv citronskalet på ett cest/rivjärn.
Häll matlagningsgrädde, vatten, det rivna citronsklalet och fiskbuljontärning i en kastrull.
Låt koka upp.
Sänk värmen och blanda i creme fraichen och pressa i citronsaften.
Låt småputtra i fem minuter, red sedan med maizena för tjockare konsistens.
Salta och häll i lite vitpeppar om det behövs.
 
Stek fisken i rikligt med smör ca 2-3 minuter på varje sida
Salta och peppra fisken med lite malen vitpeppar och citronpeppar.
Knipsa av ca 2 cm av sparrisstjälken.
Stek sedan i stekpannan, pressa gärna över lite citronsaft!
Servera med potatis till.








 
 
 
 
 
 
#1 - - Robex Lundgren:

mums