Pannkaksmuffins

Hej!

Till frukost idag åt vi små goda pannkaksmuffins.
De passar även bra som kvällsmat, till brunch etc.
Man kan variera med att lägga i bär, rökt skinka, riven ost eller vad man nu tycker  om så de blir lite mer matigare.
Vi hade sylt och färska bär till.



Ingredienser 

3 dl dinkelmjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
4 st ägg
5 dl mjölk
Smör till formen 

Gör såhär 

Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra och mjöla en muffinsplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Häll i mjölken, lite i taget och vispa till en slät smet.
Kläck i tre ägg och en äggula. Rör om.
Spara äggvitan och vispa fluffigt.
Vänd ner äggvitan i smeten och fyll formarna till 3/4 delar. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
De sjunker ihop något när man tar ut de från ugnen.