Fisk Florentine
Älskar kombon fisk och bladspenat!
En riktig klassiker är fisk Florentine.
Istället för vitvinssås gjorde jag en syrlig citronsås till.
Här kommer min variant på rätten :)

Ingredienser ca 4 port.
Ca 600 gr färsk torskfile
450 gr fryst bladspenat
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
3 msk mjöl
1 dl grädde
4-5 dl mjölk
3 msk fiskfond
Saft och rivet skal från en citron
Salt
Vitpeppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Tina bladspenaten och krama ur vätskan ordentligt.
Hacka vitlöken och stek ihop med spenaten i lite smör.
Salta och peppra.
Lägg spenatblandningen i en ugnsfast form.
Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra och lägg ovanpå spenatbädden.


Smält smöret i en kastrull.
Vispa ner mjölet och spä med mjölk och grädde.
Koka upp under omrörning.
Tvätta citronen ordentligt och riv ner skalet i såsen.
Pressa sedan ner citronsaft.
Häll i fiskbuljong och salta o peppra efter tycke o smak.
Häll citronsåsen över fisken och gratinera i 25 min.





Servera med ris till.
Mycket härliga recept! Har följt bloggen men saknar lite mer mode och vardagsbilder ;-)