Fisk Florentine

Älskar kombon fisk och bladspenat!
En riktig klassiker är fisk Florentine.
Istället för vitvinssås gjorde jag en syrlig citronsås till.
Här kommer min variant på rätten :)



 
Ingredienser ca 4 port.
 
Ca 600 gr färsk torskfile
450 gr fryst bladspenat
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
3 msk mjöl
1 dl grädde
4-5 dl mjölk
3 msk fiskfond
Saft och rivet skal från en citron
Salt
Vitpeppar
 
Gör såhär
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Tina bladspenaten och krama ur vätskan ordentligt.
Hacka vitlöken och stek ihop med spenaten i lite smör.
Salta och peppra.
Lägg  spenatblandningen i en ugnsfast form.
Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra och lägg ovanpå spenatbädden.




 
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ner mjölet och spä med mjölk och grädde.
Koka upp under omrörning.
Tvätta citronen ordentligt och riv ner skalet i såsen.
Pressa sedan ner citronsaft.
Häll i fiskbuljong och salta o peppra efter tycke o smak.
Häll citronsåsen över fisken och gratinera i 25 min.



Microplane, bästa citroncesten! 






Servera med ris till.
 
 
 
En kommentar publicerat i Fisk, Gratäng;
Taggar: fisk florentine, fiskgratäng med citron och spenat, fiskgratäng med torsk
#1 - - Janine:

Mycket härliga recept! Har följt bloggen men saknar lite mer mode och vardagsbilder ;-)